Tarkastuslennot

Kevättarkkari

Kerhossamme on  vakiintuneena käytäntönä aina ollut käsite “kevättarkkari” jonka tarkoituksena on muistella lennonopettajan kanssasa  että miten hauskaa tämä homma oikein onkaan..Kerhossamme on kaksi lennonopettajaa, eli muistellaan ja jatketaan samaa käytäntöä.

Meneillään on suuria muutoksia varsinkin moottorilentopuolella.  Toivottavasti kaikki kerhomme moottorilentäjät ovat vaihtaneet kansalliset lupakirjat JAR-lupakirjoiksi, koska niitä on alettu edelleen vääntämään EASAn PART-FCLn vaatimusten mukaisiksi. Harrastepuolen lupakirjoilla voi vielä huolettomasti lentää aina 2015 saakka kunnes nekin on muunnettava PART-FCLn mukaisiksi, koskien kaikkia jopa BPL eli kuumailmapallolentäjien lupakirjoja.

Tästä syystä olemme koonneet tarkastuslentoja koskevia tietoja ja linkkejä yksille sivuille josta ne helpommin ehkä ovat löydettävissä. Kannattaa tutustua sivustoon osoiteessa http://psfe.fi pyrimme pitämään niitä ajan-tasalla. Tietysti varmin tieto löytyy Trafin sivuilta.

Vielä moottorilentäjille: Uusikaa kelpuutuksenne niiden voimassaoloaikana, muutoin EASA vaatimusten johdosta niiden uusiminen menee tosi vaikeaksi.. YES. Kyllä’ tiedätte..

Melkein_mahalasku

Tässä kuvan kaverilla unohtui  “kevättarkkari” ja ilmeisesti myös laskuteline sisään…   🙂

 

Tarkastuslentoihin liittyviä linkkejä:

  • Pohjoisen tarkastuslentäjät,  linkki
  • Trafin tarkastuslentosivut,     linkki

 

  • LENTÄKÄÄ ennen tarkastuslentoja.. Nin hyvä tulee.