Lupakirjakurssit

Purjelentokoulutus

Kurssin voi aloittaa koska tahansa ja edetä omaan tahtiin. Kurssi sisältää teoria- ja lento-osuuden.

Teoriaosuus suoritetaan netissä ja kurssille voi ilmoittautua Suomen Urheiluilmailuopiston sivuilla. Teoria- ja lentokoulutusta voi suorittaa erillisinä tai osittain yhtaikaa. Teoriaosuuden suoritettu viranomaiskoe on voimassa kaksi vuotta, minkä aikana pitää suorittaa lentokoe. Lentokoulutus suoritetaan Sodankylän lentokentällä. Kun haluat aloittaa koulutuksen tai tiedustella lisätietoja, ole yhteydessä sähköpostitse: lentokoulutus(at)sodik.fi.

Hinnasto: Teoria 490 € + lennot 2260 € = 2750 €

Nämä hinnat sisältävät teoriakurssin, joka maksetaan Suomen Urheiluilmailuopistolle ja lentokoulutuksen määräysten vaatimalla tunti / lentomäärällä, joka maksetaan Ilmailukerholle. Maksuista tehdään erillinen maksusuunnitelma.

Näiden hintojen lisäksi kustannuksia aiheuttavat

  • viranomaiskokeet
  • viranomaisen lupamaksut
  • lääkärin palkkio
  • mahdolliset lisätunnit lentokoulutuksessa

Moottorilentokoulutus

LAPL(A)-lupakirja, eli kevyiden ilma-alusten lupakirja, joka mahdollistaa alle 2 000 kg (MTOW) painoisten yksimoottoristen mäntäkäyttöisten maalentokoneiden lentämisen. Käytännössä tämä kattaa lähes kaikki Suomessa käytössä olevat yleisilmailukoneet.

Moottorilentokurssi sisältää teoria- ja lento-osuuden. Lento-osuuden voi aloittaa samanaikaisesti teoriaopintojen kanssa. Lento-osa toteutetaan yhteistyössä Ivalon Tunturi-ilmailijoiden kanssa. Koulutus tapahtuu Sodankylän ilmailukerhon Cessna 172 (OH-CID) -lentokoneella Sodankylän lentopaikalla. Etäopiskelu teoriakurssilla tapahtuu yhteistyökumppanimme Blue Skies Aviationin koulutusportaalissa oman aikataulun mukaisesti. Teoriakoulutuksen vähimmäismäärä lupakirjaan on 100 tuntia.

Kun haluat aloittaa koulutuksen tai tiedustella lisätietoja, ole yhteydessä sähköpostitse: lentokoulutus(at)sodik.fi.

Hinnasto: LAPL(A) -teoria 1350 € + lennot 6150 € = 7500 €

Näiden hintojen lisäksi kustannuksia aiheuttavat

  • viranomaiskokeet
  • viranomaisen lupamaksut
  • lääkärin palkkio
  • mahdolliset lisätunnit lentokoulutuksessa

Varjoliito

Varjoliitokoulutuksessa teemme yhteistyötä Oulun Icaros Teamin ja muiden Lapin harrastajien kanssa. Kun haluat aloittaa koulutuksen tai tiedustella lisätietoja, ole yhteydessä sähköpostitse: lentokoulutus(at)sodik.fi.

Varjoliitolupakirja koostuu kahdesta osiosta:

  • PP1 Teoria, maakäsittely ja matalat lennot 750 €
  • PP2 Teoria ja 40 kpl lentoja 950 €

PP2 kurssin suoritettuaan saa lupakirjan. Sen jälkeen on mahdollista jatkaa MOVA kurssille.