Mukaan purjelentoon

SIK_Purjekoneet_2012

Purjelento – puhtainta ja aidointa lentämistä !

 

Purjelento tarjoaa sinulle upeita elämyksiä, kokemuksia, tuntemuksia ja varmuuden sitä että kone pysyy ilmassa omien taitojesi avulla eli “näissä käsissä”.

Löytämällä nostavan ilmavirtauksen, noston, termiikin, tintin, voit jatkaa lentoa jopa tuntikausia.

Jos lentäjän taitosi ja jaksaminen riittävät, niin hyvänä  päivänä lento voi kestää useita tunteja jopa 6-8 tuntia. Täyspilvisellä ilmalla lennon  pituus jää noin 10-15  minuuttiin, koska auringon lämmöstä johtuvaa termiikkiä ei esiinny.  Matkalennolla kilometrejä voi  kertyä jopa satoja päivän aikana, purjelentokoneella suomessakin on rikottu 1000 km  matkalento. Purjekoneella voi laskeutua turvallisesti pellolle aina siinä tapauksessa jos keli pettää, eli huononee päivän mittaan.

Suomessa voi normaalioloissa ilman pilvilentokelpuutustakin saavuttaa  joskus 2,5 km korkeuden. Pilvilentokelpuutuksen omaava lentäjä voi nousta pilvessä 5-7 kilometrin korkeuteen jolloin happilaitteet tarvitaan ja kun tulet pilvestä ulos, niin sanat eivät riitä kertomaan niistä majesteetillisista maisemista ja elämyksistä joita purjelentäjä silloin kokee.! Aaltovirtausten avulla vuoristoissa, kuten  Ruotsin Kebnekaisella, voi päästä aina yli 7 kilometrin korkeuksiin,, ja oh.. mitkä maisemat sielläkin. Purjelento on parasta mitä… 🙂

Anna Hanskin sanoin “Olen purjelentäjä” => Onneksi.

TULE MUKAAN..!

Tämäkin iloinen porukka kaipaisi jo nuorennusta !

Erkkilän Maastolasku 2012 (6)

Lue lisää Sodankylän Ilmailukerhon tarjoamista koulutusmahdollisuuksista  LINKKI peruskoulutussivulle..