Oppilaslupakirjan poistuminen

Oppilaslupakirjan poistuminen EASA-asetusten myötä oppilaille ei enää ole tarvetta hakea oppilaslupakirjaa,mikäli kyse on EASA-lupakirjaan tähtäävästä koulutuksesta (huom, kaikki lupakirjat EASA:ssa 2015).  Tällä hetkellä ilmailulaki edellyttää oppilaslupakirjaa, joten EASA-asetusten ulkopuolelle jäävä koulutus (purjelento, ultrakevyt- ja autogirolentäminen sekä sellainen kansallinen lupakirjakoulutus, joka ei tähtää JAR/ EASA-lupakirjaan) edellyttää oppilaslupakirjan hankkimista. Oppilaalla on kuitenkin kaikissa tapauksissa oltava mukanaan kyseisen lupakirjan tekstin edellyttämä lääketieteellinen kelpoisuustodistus yksinlennoilla. Yksin suoritettavilla matkalennoilla tarvitaan myös lennonopettajan antama todiste oikeudesta yksinlentoihin

Lisää tietoa http://psfe.fi osiosta Hyödyllisiäl inkkejä.