PURJELENTOPÄIVÄ

Harrasteilmailu oli esillä la 20. elokuuta 2016

Oppilaan paikka on etuohjaamossa

Näkymä purjekoneen ohjaamosta

Sodankylän Ilmailukerho ry järjestää Sodankylän Lentokentällä harraste- ja urheiluilmailun esittely-tilaisuuden, jossa voit tutustua ilmailuharrastuksiin.
Avaamme ovet klo 12:00 ja jatkamme iltaan saakka Säävaraus on tietenkin voimassa ja tällöin on mahdollisuus, että tilaisuus siirtyy sunnuntaille, 21.elokuuta.

Tilaisuus on osa valtakunnallista purjelentopäivää. Ensisijaisesti päivän teemana on purjelento-harrasteen esittely, mutta koska kerhossamme on myös moottorilentäjiä, emme täysin sivuuta sitäkään.

Tilaisuudessa:
– Tuomme esille mitä nämä harrastukset ovat, niiden anti, kouluttautumien jne.
– Pääset mukaan purjelennon esittelylennolle lennonopettajan kanssa.
– Tutustuminen lentokalustoon, -kenttään ja ilmailukerhoon.
– Voit seurata harrastajien omaa lentotoimintaa.

Esittelylento purjelentokoneella 
Lennon tarkoitus on antaa ensituntuma lentämiseen purjelentokoneella. Lennolla pääset jo itse ohjaamaankin konetta lennonopettajan antamien vinkkien avulla. Hinauksessa noustaan 500 – 600 metriin ja sen jälkeen lennetään vapaana. Lento lyhyimmillään kestää n. varttitunnin, mutta mikäli nousevia virtauksia ’tinttejä’ löytyy, lento voi kestää hiukan pitempäänkin. Tällöin saat ensituntuman varsinaiseen purjelentoon eli purjehtimiseen ilmassa.
Esittelylennon kulukorvaus kerholle nyt purjelentopäivänä on vain 80,00 € sisältäen hinauksen ym. korkeuksiin ja pisimmillään puolen tunnin lennon. Pidemmästä veloitamme hiukan lisää.

TERVETULOA !  ….. – tutustumaan,  ja aloittamaan uusi upea harrastus

Tiedustella voit tarkemmin, lennonopettajalta: Sauli Salmela, sauli.salmela@sodik.fi,  puh 040 5430765