METSÄPALOLENTO: Kaksi hälytyslentoa 31.7.2013

Kaksi hälytyslentoa Jaurujoen maisemiin tehtiin 31.7.2013. Miehistönä oli Markku K, Sale S, Seppo T sekä paloasiantuntijana Juha S. Lentoa seurattin telemetrian avulla lähes reaaliaikaisesti ja tallennettu nauhoite on alla nähtävissä. Jaurulla ei lisävahinkoa metsän suhteen havaittu.

[sgpx gpx=”https://sodik.fi/wp-content/uploads/gpx/flight_294847.gpx”]

Tässä palolentokoneen miehistön kertomus lennoista:

“Todellakin käytiin tarkistamassa kyseinen, jo sammutettu paloalue. Ensimmäisellä lennolla emme havainneet isommalti savuja. Vaeltajilta tulleen savuhavainto- ilmoituksen johdosta lensimme paloviranomaisen pyynnöstä kuitenkin toisen lennon myöhemmin, jolloin tarkempi tarkastelu paljasti kuvan oikeassa alareunassa näkyvän heikon ja laantuvan pienen palopesäkkeen. Pesäke sijaitsi jo palaneen alueen sisällä. Lennolla mukana olleen Savukosken pelastustoimen asiantuntijan arvion mukaan sää- ja varsinkin tuuliennusteiden perusteella se ei kuitenkaan aiheuttanut jälkivartointia suurempia toimenpiteitä pelastustoimelta

Ilmakuva Jaurujoen paloalueesta. Kuva: Sauli

Ilmakuva Jaurujoen paloalueesta. Kuva: Sauli