Kiinnostaako lentokoulutus

Ilmoita meille yhteystietosi, niin otamme sinuun henkilökohtaisesti yhteyttä ja kerromme lisää tarjolla olevista lentokoulutuksista – moottorilennon- ja purjelennon lupakirjakursseista sekä internetissä käytävistä verkkoteorioista. [ Yhteystietolomake avautuu tästä ]

Seuraavat purje- sekä yksityislentäjän lupakirjakurssit alkavat toukokuussa 2015. Ikävaatimuksena purjelentokurssin aloittamiselle on 15 vuoden iän saavuttaminen kurssin aloitusvuoden aikana, lentolupakirjan voi saada 16 vuotiaana. Yksityislentäjän lupakirjakursiin vaaditaan 16 vuoden iän saavuttaminen kurssin aloitusvuoden aikana, lentolupakirjan voi saada 17 vuotiaana

Julkaisu käyttäjältä SODIK Sodankylä.

Purjelennon verkkoteoria – vaivattomasti internetissä

Leiri EFKM 2012 (22)Opiskele purjelennon teoriat vaivattomasti – internetissä! Teoriakurssi pitää sisällään opiskelujakson internetissä, lähijakson sekä teoriakokeet. Kokeet voi suorittaa joko lähijakson aikana tai esim. Räyskälässä, Sodankylässä tai muualla Suomessa kurssilaisten sijainnin mukaan. Kursseja järjestetään vähintään 3 kertaa vuodessa. Seuraava verkkoteoriakurssi alkaa kesäkuussa.

Opiskelemaan pääset vaikka heti!  Lue lisää tästä LINKISTÄ..

Verkkoteorian avulla helposti mukaan…………………………… ………………………..Tervetuloa Upean Harrastuksen Pariin..!!

Sodankylän Ilmailukerho Ry.. Tule mukaan

streaming_server_logo

Julkaisu käyttäjältä SODIK Sodankylä.

PURJELENTO: Matkalentoja

Sunnuntaina 11.8-2013 Markku Erkkilä lensi suoritusmerkkivaatimuksiin kuuluvan HC-matkalennon. F.A.I*.:n vaatimus on 50 km ja Markku ylitti sen erittäin vaativissa olosuhteissa, koska pilven alaraja oli ainostaan 1200 m.

Markun lennon tiedot ja pilotin oma kertomus on löydettävissä: /PURJELENTO/TALLENNETUT LENNOT sivulta. Samana päivänä Sauli Salmela lensi noin 100 km matkalentoa eräiden käännepisteiden kautta. Saulin lennon profiili löytyy myös edellä mainitulta sivulta.

Markun lentämä matka lennon aikana oli 230 km ja Saulin vastaava matka 200 km..

Hyvä hyvä.. Pojat..

*FAI – Fédération Aéronautique Internationale

Markun käyttämä "lentokenttä". Korkeusperäsin oli kyllä lennolla mukana. Kone on sillä paikalla, kun se oli laskun jäjkeen.

Markun käyttämä “lentokenttä”. Korkeusperäsin oli kyllä lennolla mukana ja kone on sillä paikalla, kun se oli laskun jälkeen.

METSÄPALOLENTO: Kaksi hälytyslentoa 31.7.2013

Kaksi hälytyslentoa Jaurujoen maisemiin tehtiin 31.7.2013. Miehistönä oli Markku K, Sale S, Seppo T sekä paloasiantuntijana Juha S. Lentoa seurattin telemetrian avulla lähes reaaliaikaisesti ja tallennettu nauhoite on alla nähtävissä. Jaurulla ei lisävahinkoa metsän suhteen havaittu.

[sgpx gpx=”https://sodik.fi/wp-content/uploads/gpx/flight_294847.gpx”]

Tässä palolentokoneen miehistön kertomus lennoista:

“Todellakin käytiin tarkistamassa kyseinen, jo sammutettu paloalue. Ensimmäisellä lennolla emme havainneet isommalti savuja. Vaeltajilta tulleen savuhavainto- ilmoituksen johdosta lensimme paloviranomaisen pyynnöstä kuitenkin toisen lennon myöhemmin, jolloin tarkempi tarkastelu paljasti kuvan oikeassa alareunassa näkyvän heikon ja laantuvan pienen palopesäkkeen. Pesäke sijaitsi jo palaneen alueen sisällä. Lennolla mukana olleen Savukosken pelastustoimen asiantuntijan arvion mukaan sää- ja varsinkin tuuliennusteiden perusteella se ei kuitenkaan aiheuttanut jälkivartointia suurempia toimenpiteitä pelastustoimelta

Ilmakuva Jaurujoen paloalueesta. Kuva: Sauli

Ilmakuva Jaurujoen paloalueesta. Kuva: Sauli

 

Metsäpalojen valvontalentoja lennetty

Kohteellle tullessamme paloalue oli jotain 6 aaria (20x30m)

Kohteellle tullessamme paloalue oli noin 6 aaria (20x30m)

Reilussa tunnissa alue laajeni useampaan kymmeneen aariin.

Reilussa tunnissa alue laajeni useampaan kymmeneen aariin.

Paloalueen Savukosken  yksiköt saivat  sammutettua ja rajattua reiluun kahteen hehtaariin.

Metsäpalon koko illan uurastuksen jälkeen Savukosken yksiköt saivat sammumaan ja rajattua reiluun kahteen hehtaariin.

Metsäpalojen lentovalvonta Keski-Lapin itäosalta on on jo vuosia ollut Sodankylän Ilmailukehon hoidettavana. Niin tänäkin vuonna. Tänä vuonna lentotoiminta pyörähti käyntiin edellisvuosiin verrattuna reilusti etuajassa, lennettiinhän ensimmäinen valvontalento jo 23. toukokuuta. Tavallisesti lentoja on ollut enempikin keskikesällä, juhannuksen molemmin puolin.

Metsäpaloindeksin noustua yli 5.0 valvontalentoja on viimepäivinä lennetty kaksi päivässä. -Kiirettä on pitänyt ! Tänä iltana alueen yli meni kuitenkin rajuhko ukkosrintama, joka sateineen pudottaa metsän syttymis- ja paloherkkyysindeksin alemmas, jolloin myöskin tarve valvontalentoihin vähenee.

Tässä muutama kuva 2. kesäkuuta Koukkutunturin ja Värriöjoen välillä olleesta metsäpalosta. Salaman edellisiltana alunpitäen syttyttämänä, yön yli kyteneenä ja iltapäivällä virinneen tuulenpuuskien seurauksena alkoi palamaan voimakkaammin.