Hyvä SodIK

Kerhomme kulunut ilmailukausi 2013 on ollut monella tavalla menestys. Olemme saaneet aikaiseksi useita asioita, joista voimme olla ylpeitä. Näitä ovat mm. kuivan palolentokauden mittava palovalvontalentotoiminta ja -harjoitukset, uudistetun purjelentokaluston tehokas purjelentotoiminta ja kauden avaukseksi järjestetty suuri ilmailutapahtuma sekä syksyn SAR- etsintälentoharjoitukset. Nämä kaikki ovat tuoneet vakautta kerhomme toimintaan ja talouteen.

Kuvassa keskellä Matias Laakso – Suomen Mestari henkilökohtaisessa kilpailussa sekä Sodankylän Ilmailukerhon SM kultamitallijoukkue. Vasemmalla Sauli Salmela ja Suomen mestarin oikealla puolella Seppo Törmänen.

Kuvassa keskellä Matias Laakso – Suomen Mestari henkilökohtaisessa kilpailussa sekä Sodankylän Ilmailukerhon SM kultamitallijoukkue. Vasemmalla Sauli Salmela ja Suomen mestarin oikealla puolella Seppo Törmänen.

Samoin haluamme olla ylpeitä kerhomme purjelentäjien Suomen mestaruuksista purjelennon maaliinlaskukisoissa Räyskälässä. Ja suuri kiitos kuuluu niille useille kerhomme jäsenille sekä muille toimijoille, jotka panoksellaan mahdollistivat Pohjois-Suomen suurimman ilmailutapahtuman – Lentävät mainarit 2013 (kuva yllä) – järjestämisen Sodankylän lentokentällä kesäkuun alussa.

Kerhomme on halunnut olla myös vaikuttamassa Sodankylän tulevaisuuden ilmailuvisioon antamalla esityksensä vireillä olevaan Sodankylän lentokenttää koskevaan osaan yleiskaavaehdotuksessa. Olemme halunneet antaa asiantuntemuksemme ja näkemyksemme monimuotoisen lentokenttäalueen vaikutuksesta Keski-Lapin alueen kehittymiseen kaivostoiminnan keskeisenä lentoasemana.

EFSO purjelentoalueet G 50 A-E sekä ehdotettu uusi TSA alue

EFSO esitetyt purjelentoalueet G 50 A-E
sekä ehdotettu uusi TSA alue.

Nyt kun kauden lentotoiminta on saatu hienosti parkkeerattua halliin, on aktiivinen kerhomme hallinto ottanut kantaa meneillään olevaan kansalliseen mittavaan Suomen ilmatilan uudistukseen. Tässä yhteydessä on kerhon G-ilmatilatyöryhmä antanut esityksensä Sodankylän lähialueen ilmatilan käytöstä Suomen Ilmailuliiton nimeämälle Ilmatilatyöryhmälle purjelentotoiminnan osalta.

Kerhomme täyttää 50 vuotta 2015. Olisiko hyvä järjestää tähän teemaan liittyvä ilmailutapahtuma Sodankylän lentokentällä? Saadaksemme tapahtumasta tilaisuuden arvoisen, olisi nyt hyvissä ajoin tarpeellista tehdä päätös tapahtumasta ja sen ajankohdasta.

Kutsumme kerhomme jäsenet sääntömääräiseen syyskokoukseen ja viettämään leppoisaa ilmailuiltaa to 28.11.2013 klo 18:30 Päivin kammariin.
Kokouksen esityslista on nähtävissä kerhon web –sivuilla https://sodik.fi/ Jäsenille sivuilla.

Lämpimästi Tervetuloa!

Terveisin,
puheenjohtaja Kari