Purjelentokoulutus 2018

Vielä ehtii tälle kesälle !

Purjelentokurssi tähtää itsenäiseen lentämiseen oikeuttavaan purjelentäjän lupakirjaan.

Kurssi muodostuu teoria- ja lento-osasta.

Purjelentokoulutuksen voi aloittaa sinä vuonna kun täyttää 15 vuotta. Lupakirjan saadakseen tulee olla 16 vuotias. Alle 18 vuotiaana tietenkin holhoojan suostumus. Purjelentokurssille ei ole yläikärajaa ja terveysvaatimukset lupakirjaa varten ovat hyvin lähellä auton ajokorttien vaatimuksia.

Teoriaosuus suoritetaan nykyisin Internet-pohjaisena etäopetuksena, johon sisältyy vähintään yksi lähijakso. Tämän lisäksi – tueksi,  järjestämme paikanpäällä luokkaopetusta tarpeen mukaan.

Lisätietoa Suomen Urheiluilmailuopiston järjestämästä etäopetuksesta sekä verkkoteoriakurssille ilmoittautuminen löytyy sivulta http://www.urheiluilmailuopisto.fi/koulutukset/purjelennon-teoriakurssit-verkkoteoriat-internet.

Lento-osuus lennetään kerhome kaksipaikkaisella koulukoneella OH-1009 SF-34 B Delfiinillä, Lentoonlähtötapana käytetään lentokonehinausta. Lento-osuus sisältää vähintään 50 lentoa ja lupakirjatarkastuslennon. Lennoista tulee olla vähintään 10 yksinlentoa. Koululennoista vähintään 30 ensimmäistä lennetään opettajan kanssa. Purjelentokurssilla tulee kertyä kaikkiaan 15 tuntia lentoaikaa joista 2 tuntia yksinlentoaikaa. Tämä on myös minimi lentotuntimäärä LAPL-S lupakirjaa Trafilta anottaessa. – Lisälentoja tarpeen mukaan.

Lisää INFOA

Mikäli tarvitset lisätietoa purjelentämisestä tai purjelentokurssin aloittamisesta, otahan silloin yhteys kerhomme purjelennonopettajaan: sauli.salmela(at)sodik.fi   puh. 040-5430765

TERVETULOA !

ps.   myöhemmin pyrimme järjestämään seuraavaa kautta varten kaikille kiinnostuneille mahdollisuuden tutustua purjelentämiseen oikeassa elementissään esittelylento- / tutustumislentokursseilla.