Purjelentotoiminta vilkastuu – koneet katsastettu

S.Törmänen 29.06.2013

S.Törmänen 29.06.2013

Jokavuotinen ilma-alusten lentokelpoisuuden tarkastus, joka vastaa autojen katsastusta, suoritettiin illalla 27. kesäkuuta kaikkien purjelentokoneitten osalta. Näin ollen nyt voidaan lentää kaikilla koneilla. Muutaman päivän verran on ollut tilanne, että vain Juniorilla on lennetty. Tosin kelitkään eivät ole olleet menneen kesäkuun puolivälistä lähtien, alkukesän hellejakson jälkeen, kovinkaan hyvät.

Hinauksessa

Hinauksessa

JOTEN: – eipä muuta kuin kevät- eli kausitarkkareita lentämään kaikki lupakirjan omaavat ja joilla sitä ei vielä ole, niin tervetuloa sopimaan kurssin aloittamisesta.

Lentokausi aloitetaan aina kausitarkkarilla. Toisinsanoen lennetään opettajan kanssa kertauskoululento lentotaidon ja tuntuman palauttamiseksi sekä samalla katsotaan oisko jotain talvenmittaan unhoittunut. Nämä lennot tulee tietenkin lentää hyvissä ajoin kauden alussa, siis jo keväällä, siitä tuo toinen nimitys ‘kevättarkkarit’.

Lentokoulutus uusien ooppilaitten osalta aloitetaan heti kun kursille lähtijöitä ilmaantuu. Lupakirjakurssi töitten lomassa iltaisin ja viikonloppuisin kestää vain 8-10 viikkoa, joten hyvin sen vielä tänä kesänä ehtii. Onpahan keväällä kauden alussa kaikki sitten valmiina omiin harjoituslentoihin.

Tässä muutama kuva lauantailta 29. kesäkuuta – kenellä EI VIELÄ ole tyyppejä Delffiiniin?

Koneita Starttipaikalla

Koneita Starttipaikalla

Delffiiniä OH-1009 valmistellaan lennolle.. Pääavustaja Ville (toinen oik.) katsoo kuvaajaa tarkasti.. (

Delffiiniä OH-1009 valmistellaan lennolle